Hozzávalók(kb 20x20-as tepsihez):
1, Piskótához:
- 3 tojás
- 12dkg cukor
- 12dkg liszt
2, A málnatöltelékhez:
- 30dkg friss/mirelit málna +pár szem málna a díszítéshez
- 2dkg (fél csomag) főzős vaníliás pudingpor
- 2 evőkanál víz
- 8dkg cukor
3, A vaníliakrémhez:
- 6dkg (1,5 csomag) főzős vaníliás pudingpor
- 7dl tej
- 12dkg cukor
4, A tetejére:
- 1 csomag (25dkg) háztartási keksz
1. Lépés
Készítsük elő a hozzávalókat!
2. Lépés
A tojásból, cukorból és lisztből klasszikus módon keverjünk piskótát, és öntsük egy sütőpapírral borított tepsibe (lehetőleg minél mélyebb tepsi legyen, hogy utána a betöltést is ott tudjuk megcsinálni)!
3. Lépés
Tegyük be 180°-ra 12-15 percre majd süssük aranybarnára,majd a tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni! Távolítsuk el róla a sütőpapírt, majd tegyük vissza a tepsibe!
4. Lépés
A málnakrémhez a málnát tegyük egy kis tálba forrni, adjuk hozzá a cukrot, majd törjük össze! A vizet öntsük a pudingporhoz majd sűrítsük be vele a málnát, majd kenjük el óvatosan a piskótán!
5. Lépés
6. Lépés
A puding tetején a kekszeket szorosan egymásmellé pakoljuk. 10-15 percig hagyjuk hűlni majd alufóliával fedjük le!
7. Lépés
Tegyük a hűtőbe néhány órára/másnapig, aztán a keksz mentén vágjuk fel és már tálalhatjuk is! ;)
Kész is a sütink!
Az enyém ilyen lett:
Elkészüléséről a videót itt nézhetitek meg:
Jó étvágyat kívánunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése