2016. december 7., szerda

Málnás-vaníliás-kekszes pite

 Az előző bejegyzésben már bemutattuk egy kicsit a pitéket, most pedig egyet el is készítünk. Lássunk is neki!

Hozzávalók(kb 20x20-as tepsihez):


 1, Piskótához:

  • 3 tojás
  • 12dkg cukor
  • 12dkg liszt




 2, A málnatöltelékhez:

  • 30dkg friss/mirelit málna +pár szem málna a díszítéshez
  • 2dkg (fél csomag) főzős vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál víz
  • 8dkg cukor


 3, A vaníliakrémhez:

  • 6dkg (1,5 csomag) főzős vaníliás pudingpor
  • 7dl tej
  • 12dkg cukor


 4, A tetejére:


  • 1 csomag (25dkg) háztartási keksz

1. Lépés
Készítsük elő a hozzávalókat!


2. Lépés
A tojásból, cukorból és lisztből klasszikus módon keverjünk piskótát, és öntsük egy sütőpapírral borított tepsibe (lehetőleg minél mélyebb tepsi legyen, hogy utána a betöltést is ott tudjuk megcsinálni)!

3. Lépés
Tegyük be 180°-ra 12-15 percre majd süssük aranybarnára,majd a tepsiből kivéve hagyjuk kihűlni! Távolítsuk el róla a sütőpapírt, majd tegyük vissza a tepsibe!

4. Lépés
A málnakrémhez a málnát tegyük egy kis tálba forrni, adjuk hozzá a cukrot, majd törjük össze!  A vizet öntsük a pudingporhoz majd sűrítsük be vele a málnát, majd kenjük el óvatosan a piskótán!

5. Lépés

2dl tejhez öntsük hozzá a 1,5 zacskó pudingpórt majd kavarjuk csomómentesre! Ezután az 5dl tejet és a 12dkg cukrot öntsük össze, és tegyük fel forrani, majd ha már forr öntsük bele a pudingporos masszát, és keverjük sűrűre! Az így kapott pudingot kenjük a süti tetejére!

6. Lépés
A puding tetején a kekszeket szorosan egymásmellé pakoljuk. 10-15 percig hagyjuk hűlni majd alufóliával fedjük le!

7. Lépés
Tegyük a hűtőbe néhány órára/másnapig, aztán a keksz mentén vágjuk fel és már tálalhatjuk is! ;)

Kész is a sütink!
Az enyém ilyen lett:



Elkészüléséről a videót itt nézhetitek meg:


Jó étvágyat kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése