2016. december 21., szerda

Puha mézeskalács

 Az előző bejegyzésben már szó esett a mézeskalács tálalásáról. Nézzük hát meg most az elkèszítését is!

Hozzávalók:

  • 9 evők. ktistálycukor
  • 9 evők. méz (ne spóroljunk a mézzel!)
  • 60 dkg liszt
  • 7dkg vaj
  • 7dkg zsír
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • Fél evők. szódabikarbóna
  • 2 evők. tejföl
  • 2 egész tojás+2 tojás sárgája
1. Lépés
Készítsük elő a hozzávalókat!


2. Lépés
Öntsük az összes hozzávalót egy tálba majd jól gyúrjuk össze!

3. Lépés
Nyújtsuk ki a tésztát majd szaggasuk ki tetszőleges formákra a mézeskalácsot!

4. Lépés
A tepsibe tegyünk sütőpapírt majd arra helyezzük rá a mézeskalácskákat, amiket aztán 190-200 °C-ra helyezzünk a sütőbe és süssük aranybarnára!



5. Lépés
Díszítsük kedvünk szerint!


Íme kész is a karácsonyi desszertünk!

Jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése