Az előző bejegyzésben már megismerhettétek a Madeleine történetét. Most az elkészítését is nyomon követhetitek! :)
Hozzávalók: (alaprecept)
- 2 egész tojás
- Egy tojássárgája
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
1. Lépés
Készítsük elő a hozzávalókat!
2. Lépés
Olvasszuk meg a vajat!
3. Lépés
Üssük fel a tojásokat, majd adjuk a tojássárgához és keverjük habosra!
4. Lépés
Egy másik tálba mérjük ki a lisztet, keverjük bele a sütőport és a cukrot, valamint reszeljük hozzá a citrom héját!
5. Lépés
Ragadjunk egy habverőt, és azzal forgassuk bele apránként a tojáshoz a lisztes keveréket, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, és keverjük homogén tésztává!
6. Lépés
A tésztát 2 óráig tegyük a sütőbe mielőtt megsütjük!
7. Lépés
Kenjük és
lisztezzük ki a madeleine-formákat, majd kanállal töltsük meg félig úgy, hogy egyenletesen terüljön el benne a tészta!
8. Lépés
190°C-ra tegyük be a tepsit 10 percere az előmelegített sütőbe, és süssük aranyszínűre a sütiket! (A madeleine titka, hogy nem szabad túlsütni!)
9. Lépés
Ha már kellemes arany színe van és még rugalmas a tészta, szedjük ki a sütőből, és a formából kiborítva, rácsra téve hűtsük ki a tésztát!
El is készült a saját készítésű francia sütink :)
A miénk ilyen lett:
Ragadjunk egy habverőt, és azzal forgassuk bele apránként a tojáshoz a lisztes keveréket, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, és keverjük homogén tésztává!
6. Lépés
A tésztát 2 óráig tegyük a sütőbe mielőtt megsütjük!
7. Lépés
Kenjük és
lisztezzük ki a madeleine-formákat, majd kanállal töltsük meg félig úgy, hogy egyenletesen terüljön el benne a tészta!
8. Lépés
190°C-ra tegyük be a tepsit 10 percere az előmelegített sütőbe, és süssük aranyszínűre a sütiket! (A madeleine titka, hogy nem szabad túlsütni!)
9. Lépés
Ha már kellemes arany színe van és még rugalmas a tészta, szedjük ki a sütőből, és a formából kiborítva, rácsra téve hűtsük ki a tésztát!
El is készült a saját készítésű francia sütink :)
A miénk ilyen lett:
Jó étvágyat kívánunk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése