2016. november 23., szerda

Madeleine

Sziasztok!
Az előző bejegyzésben már megismerhettétek a Madeleine történetét. Most az elkészítését is nyomon követhetitek! :)

Hozzávalók: (alaprecept)
  •  2 egész tojás
  •  Egy tojássárgája
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor

1. Lépés
Készítsük elő a hozzávalókat!


2. Lépés
Olvasszuk meg a vajat!

3. Lépés
Üssük fel a tojásokat, majd adjuk a tojássárgához és keverjük habosra!


4. Lépés
Egy másik tálba mérjük ki a lisztet, keverjük bele a sütőport és a cukrot, valamint reszeljük hozzá a citrom héját!


5. Lépés
Ragadjunk egy habverőt, és azzal forgassuk bele apránként a tojáshoz a lisztes keveréket, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, és keverjük homogén tésztává!


6. Lépés
A tésztát 2 óráig tegyük a sütőbe mielőtt megsütjük!


7. Lépés
Kenjük és
lisztezzük ki a madeleine-formákat, majd kanállal töltsük meg félig úgy, hogy egyenletesen terüljön el benne a tészta!


8. Lépés
190°C-ra tegyük be a tepsit 10 percere az előmelegített sütőbe, és  süssük aranyszínűre a sütiket! (A madeleine titka, hogy nem szabad túlsütni!)


9. Lépés
Ha már kellemes arany színe van és még rugalmas a tészta, szedjük ki a sütőből, és a formából kiborítva, rácsra téve hűtsük ki a tésztát!



El is készült a saját készítésű francia sütink :)
A miénk ilyen lett:



Jó étvágyat kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése