2016. november 6., vasárnap

Mini pohárkrémek ;)

Mi a pohárkrém?
 A pohárkrém rengeteg jó tulajdonsággal bír: nemcsak gyors és egyszerű, kreativitásra ösztönző, de mutatós, ráadásul maradékokat is felhasználhatunk hozzá.A pohárkrém hivatalosan készülhet fagylaltból, főzött alapkrémből, hideg alapkrémből, tejszínhabkrémből vagy ezek kombinációjából, ebből is látszik, hogy a variációk száma szinte végtelen. Némi tészta, krém, gyümölcs, hab - és már mehet is a hűtőbe!
Alapanyagok:
  A pohárkrémek alján általában tészta szerepel, tehetünk bele babapiskótát, de süthetünk hozzá piskótát is, vagy felhasználhatjuk a megmaradt mézeskalácsot. A modern pohárkrémekbe kerülhet müzli vagy a gabonapelyhek rengeteg fajtája is.  A pohárkrém fontos alapanyaga a jó minőségű krém. A krém bármilyen lehet, főzött cukrászkrém, ízesített mascarpone, de akár tejberizs vagy tejbegríz is. 
  A pohárkrémekhez jól illenek a friss vagy a picit karamellizált gyümölcsök vagy a kandírozott finomságok, de használhatunk lekvárt vagy befőttet is, tetején felvert tejszín, csokireszelék, friss gyümölcs, menta vagy citromfű a legmutatósabb.

Hogyan tálaljuk?
  A pohárkrémeknél rendkívül fontos az esztétika. Használhatunk akár egészen apró poharakat is, vendégfogadásra, vagy ha többféle desszertet készítünk, kitűnőek a mini pohárkrémek. Akár vékonyfalú vizespohárban is tálalhatjuk, mint szakácsfiaink ezt a finom gyümölcsös mascarponekrémet, de használhatunk borospoharat, fagyikelyhet, de még átlátszó, tiszta üveg mécsestartókat is.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése