Mi a pohárkrém?
A pohárkrém rengeteg jó tulajdonsággal bír: nemcsak gyors és egyszerű, kreativitásra ösztönző, de mutatós, ráadásul maradékokat is felhasználhatunk hozzá.A pohárkrém hivatalosan készülhet fagylaltból, főzött alapkrémből, hideg alapkrémből, tejszínhabkrémből vagy ezek kombinációjából, ebből is látszik, hogy a variációk száma szinte végtelen. Némi tészta, krém, gyümölcs, hab - és már mehet is a hűtőbe!Alapanyagok:
A pohárkrémek alján általában tészta szerepel, tehetünk bele babapiskótát, de süthetünk hozzá piskótát is, vagy felhasználhatjuk a megmaradt mézeskalácsot. A modern pohárkrémekbe kerülhet müzli vagy a gabonapelyhek rengeteg fajtája is. A pohárkrém fontos alapanyaga a jó minőségű krém. A krém bármilyen lehet, főzött cukrászkrém, ízesített mascarpone, de akár tejberizs vagy tejbegríz is.A pohárkrémekhez jól illenek a friss vagy a picit karamellizált gyümölcsök vagy a kandírozott finomságok, de használhatunk lekvárt vagy befőttet is, tetején felvert tejszín, csokireszelék, friss gyümölcs, menta vagy citromfű a legmutatósabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése