Az előző bejegyzésben bemutattuk egy picit a krémes történetét. Most pedig az elkészítési módot prezentáljuk, méghozzá az Almás Krémesét.
Hozzávalók:
1.Tésztához:
- 1.5 kg alma
- (Egy kis fahéj és cukor a reszelt almához, ízlés szerint)
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 5 tojás
- 1,5 dl tej
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg kakaó
- 1 csomag sütőpor
- 2 tasak vanília ízű pudingpor
- 15 dkg margarin
- 8 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag étcsokis tortabevonó
- (cukorcsillagok a díszítéshez)
1. Lépés
Készítsük elő a hozzávalókat!
2. Lépés
A tojás sárgákat a cukorral, tejjel és olajjal keverjük ki! A lisztet keverjük össze a sütőporral és dolgozzuk össze a tojás sárgával.
3. Lépés
A fehérjét verjük kemény habbá!
4. Lépés
5. Lépés
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, levét jól kinyomkodjuk (és teszünk bele egy kis fahéjat és cukrot).
6. Lépés
A reszelt almát alufóliával kibélelt tepsibe terítjük, majd a tészta felét rásimítjuk. A másik feléhez pedig kakaót keverünk és a fehér tésztára öntjük.
7. Lépés
Előmelegített sütőben süssük 35-40 percig.
8. Lépés
A tepsiből tálcára fordítjuk és lefejtjük a tetejéről a fóliát.
9. Lépés
A pudingport keverjük tejjel, majd tegyük a hűtőbe! A margarint, a maradék cukorral és reszelt citromhéjjal keverjük habosra, majd a hideg pudinggal dolgozzuk össze!
10. Lépés
A krémet kenjük az almára!
11. Lépés
Az étcsokis tortabevonót ZACSKÓSTÓL tegyük forró vízbe kb. 10 percre, majd ha már folyós, vegyük ki a vízből, vágjuk le a sarkát és nyomjuk a krémre, majd óvatosan kenjük el!
(+1. Lépés
A máz tetejére szorjunk cukor csillagokat, hogy jobban fessen!)
Íme el is készült az Almás krémesünk! :D
A miénk ilyen lett:
Ügyeskedésünket itt meg is tekinthetitek. :)
Jó étvágyat kívánunk a sütihez! ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése