2016. november 2., szerda

Almás krémes

 Sziasztok!

Az előző bejegyzésben bemutattuk egy picit a krémes történetét. Most pedig az elkészítési módot prezentáljuk, méghozzá az Almás Krémesét.

Hozzávalók:


1.Tésztához:
  • 1.5 kg alma
  • (Egy kis fahéj és cukor a reszelt almához, ízlés szerint)
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg kakaó
  • 1 csomag sütőpor 
2.Krémhez:
  • 2 tasak vanília ízű pudingpor
  • 15 dkg margarin
  •  8 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  •  1 citrom reszelt héja
3.Mázhoz
  •  1 csomag étcsokis tortabevonó
  • (cukorcsillagok a díszítéshez)


1. Lépés
Készítsük elő a hozzávalókat!



2. Lépés
A tojás sárgákat a cukorral, tejjel és olajjal keverjük ki! A lisztet keverjük össze a sütőporral és dolgozzuk össze a tojás sárgával.


3. Lépés
A fehérjét verjük kemény habbá!


4. Lépés
Óvatosan keverjük bele a kemény habot az előző masszába!



5. Lépés
 Az almát meghámozzuk, lereszeljük, levét jól kinyomkodjuk (és teszünk bele egy kis fahéjat és cukrot).



6. Lépés
A reszelt almát alufóliával kibélelt tepsibe terítjük, majd a tészta felét rásimítjuk. A másik feléhez pedig kakaót keverünk és a fehér tésztára öntjük.

7. Lépés
Előmelegített sütőben süssük 35-40 percig.

8. Lépés
 A tepsiből tálcára fordítjuk és lefejtjük a tetejéről a fóliát.

9. Lépés
A pudingport keverjük tejjel, majd tegyük a hűtőbe! A margarint, a maradék cukorral és reszelt citromhéjjal keverjük habosra, majd a hideg pudinggal dolgozzuk össze!

10. Lépés
A krémet kenjük az almára!

11. Lépés
 Az étcsokis tortabevonót ZACSKÓSTÓL tegyük forró vízbe kb. 10 percre, majd ha már folyós, vegyük ki a vízből, vágjuk le a sarkát és nyomjuk a krémre, majd óvatosan kenjük el!

(+1. Lépés
A máz tetejére szorjunk cukor csillagokat, hogy jobban fessen!)

Íme el is készült az Almás krémesünk! :D

A miénk ilyen lett:



Ügyeskedésünket itt meg is tekinthetitek. :)



Jó étvágyat kívánunk a sütihez! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése